Elke Koenig, de president van de Duitse toezichthouder Bafin, stelt dat de manipulatie van de goudmarkt het Libor-schandaal nog in grootte overtreft. Bafin durft blijkbaar wel zeggen dat haar Amerikaanse tegenhanger niet durft te zeggen, die zou namelijk onder één hoedje spelen met de banken.

Een reden voor de goudprijsmanipulatie zou kunnen zijn dat de Amerikaanse banken bewust meehelpen om de goudprijs laag te houden, zodat de Chinezen goedkoop hun goudvoorraden kunnen aanvullen. In ruil zou China beloofd hebben om de dollars in bezit niet te verkopen.

Elke Koenig, de president van de Duitse toezichthouder Bafin, stelt dat de manipulatie van de goudmarkt het Libor-schandaal nog in grootte overtreft. Bafin durft blijkbaar wel zeggen dat haar Amerikaanse tegenhanger niet durft te zeggen, die zou namelijk onder één hoedje spelen met de banken. Een reden voor de goudprijsmanipulatie zou kunnen zijn dat de Amerikaanse banken bewust meehelpen om de goudprijs laag te houden, zodat de Chinezen goedkoop hun goudvoorraden kunnen aanvullen. In ruil zou China beloofd hebben om de dollars in bezit niet te verkopen.