Beleggers moeten daarom hun huiswerk beter dan ooit maken, een opdracht waarbij we hun veel geluk toewensen. De afgelopen dagen was bijvoorbeeld de euro een dankbaar onderwerp voor studie.

Manfred Krcmar (Bank Puilaetco): "De crisis van de publieke financiën en de onzekerheid omtrent de wereldwijde economische groei, hebben het vertrouwen van de investeerder sterk aangetast en gebieden ons tot voorzichtigheid wat betreft investeringen in aandelen. Na de recente rentedaling door de ECB, voorzien we een lagere rente voor een langere periode. We diversifiëren onze posities over obligaties van hoge kwaliteit met langere looptijd (± 5 jaar) en kort lopende High Yield obligaties (± 2 jaar). Om de rendementen uit obligaties te verbeteren, raden we aan om te diversifiëren in alternatieve munten zoals de NOK of AUD. Investeringen in deviezen van groeilanden kan eveneens bijdragen aan een hogere return. Goud blijft een interessante diversificatie aangezien de onzekerheid nog steeds de huidige markten dirigeert. Conclusie: de markten staan onder druk door minder aantrekkelijk micro-economisch nieuws en ontgoochelende macro-economische fundamenten."

Beleggers moeten daarom hun huiswerk beter dan ooit maken, een opdracht waarbij we hun veel geluk toewensen. De afgelopen dagen was bijvoorbeeld de euro een dankbaar onderwerp voor studie. Manfred Krcmar (Bank Puilaetco): "De crisis van de publieke financiën en de onzekerheid omtrent de wereldwijde economische groei, hebben het vertrouwen van de investeerder sterk aangetast en gebieden ons tot voorzichtigheid wat betreft investeringen in aandelen. Na de recente rentedaling door de ECB, voorzien we een lagere rente voor een langere periode. We diversifiëren onze posities over obligaties van hoge kwaliteit met langere looptijd (± 5 jaar) en kort lopende High Yield obligaties (± 2 jaar). Om de rendementen uit obligaties te verbeteren, raden we aan om te diversifiëren in alternatieve munten zoals de NOK of AUD. Investeringen in deviezen van groeilanden kan eveneens bijdragen aan een hogere return. Goud blijft een interessante diversificatie aangezien de onzekerheid nog steeds de huidige markten dirigeert. Conclusie: de markten staan onder druk door minder aantrekkelijk micro-economisch nieuws en ontgoochelende macro-economische fundamenten."