Een dag later zou het aandeel dan in de notering komen. Op de New York Stock Exchange zullen de aandelen worden verhandeld onder het ticker symbol MANU, een goed herkenbare ticker dus.

Er zou ongeveer 10% van de aandelen worden geplaatst, waardoor de volledige opbrengst van de IPO op 333 miljoen dollar wordt geraamd.

Een duur aandeel

Liggen hier voor beleggers niet-sportliefhebbers kansen weggelegd? Manchester United is een goed team, maar een slechte investering. Het aandeel is namelijk duur, het wordt verhandeld aan 95 keer de winst en 6 keer de omzet. Daar staat tegenover dat Man U natuurlijk een sterke merknaam is.

Jon Najarian, medestichter van OptionMonster.com, is van mening dat de aandelen wel zullen geplaatst raken, maar adviseert echte beleggers om de IPO toch maar van een afstand te blijven volgen. De familie Glazer, die het voetbalteam in 2005 voor 1,47 miljard dollar, wil gedeeltelijk cashen op het voetbalteam.

Een dag later zou het aandeel dan in de notering komen. Op de New York Stock Exchange zullen de aandelen worden verhandeld onder het ticker symbol MANU, een goed herkenbare ticker dus. Er zou ongeveer 10% van de aandelen worden geplaatst, waardoor de volledige opbrengst van de IPO op 333 miljoen dollar wordt geraamd.Een duur aandeel Liggen hier voor beleggers niet-sportliefhebbers kansen weggelegd? Manchester United is een goed team, maar een slechte investering. Het aandeel is namelijk duur, het wordt verhandeld aan 95 keer de winst en 6 keer de omzet. Daar staat tegenover dat Man U natuurlijk een sterke merknaam is. Jon Najarian, medestichter van OptionMonster.com, is van mening dat de aandelen wel zullen geplaatst raken, maar adviseert echte beleggers om de IPO toch maar van een afstand te blijven volgen. De familie Glazer, die het voetbalteam in 2005 voor 1,47 miljard dollar, wil gedeeltelijk cashen op het voetbalteam.