De omzet kwam uit op Eur 213 mln, 31% lager dan dezelfde periode een jaar geleden. De brutomarge kwam uit 50% (vs 49% in 1kw08) en de operationele marge bedroeg -5% (vs -2% in 1kw08).

De nettoschuld bedroeg Eur 1.159 mln, licht hoger dan verwacht. Hierdoor steeg de nettoschuld/EBITDA-ratio naar 3,4x, wat belangrijk is voor de bankconvenanten.

Bij overschrijding van een niet bekendgemaakte maximale grens (waarschijnlijk 3,8x-4,0x) zal TomTom de convenanten schenden.

De kans dat dit gebeurt, is het grootst in het derde kwartaal. Het management verwacht dat dit niet zal gebeuren, maar kijkt wel naar verschillende oplossingen voor het geval dat het wel zal gebeuren.

Theodoor Gilissen Bankiers is positief over lange termijn groeivooruitzichten met name door contracten met autoproducenten en de verbreding van TomTom's productenpakket. TomTom krijgt een koopadvies.

De omzet kwam uit op Eur 213 mln, 31% lager dan dezelfde periode een jaar geleden. De brutomarge kwam uit 50% (vs 49% in 1kw08) en de operationele marge bedroeg -5% (vs -2% in 1kw08). De nettoschuld bedroeg Eur 1.159 mln, licht hoger dan verwacht. Hierdoor steeg de nettoschuld/EBITDA-ratio naar 3,4x, wat belangrijk is voor de bankconvenanten. Bij overschrijding van een niet bekendgemaakte maximale grens (waarschijnlijk 3,8x-4,0x) zal TomTom de convenanten schenden. De kans dat dit gebeurt, is het grootst in het derde kwartaal. Het management verwacht dat dit niet zal gebeuren, maar kijkt wel naar verschillende oplossingen voor het geval dat het wel zal gebeuren. Theodoor Gilissen Bankiers is positief over lange termijn groeivooruitzichten met name door contracten met autoproducenten en de verbreding van TomTom's productenpakket. TomTom krijgt een koopadvies.