Barco sloot het derde kwartaal af met een orderboek van 503,3 miljoen euro, een stijging van 1,8 miljoen euro in vergeljking met het orderboek op 30 september 2011 en 30 juni 2012.

De omzet bedroeg 285,0 miljoen euro, een stijging van 13,2% vergeleken met het derde kwartaal van 2011. Voor de eerste negen maanden van 2012 was de omzet 816,0 miljoen euro, een stijging van 10,0% tegenover dezelfde periode van vorig jaar.

Alle divisies van Barco droegen bij tot deze omzetgroei zowel in het derde kwartaal als in de eerste negen maanden van het jaar.

EBITDA en EBIT stegen in vergelijking met vorig jaar en zetten de trend voort van de eerste jaarhelft 2012. In de loop van het derde kwartaal verstevigde Barco zijn netto cash positie.

Enige twijfels bij de guidance

Guy Sips van KBC Securities merkte op dat het orderboekje van Barco eind september nog altijd goed gevuld was. Het management verwacht dat de verkopen van verwante producten de terugval in digitale cinema zullen opvangen, maar Sips is daar niet zo zeker van.

Het aandeel is zeker niet duur, maar het management zal moeten bewijzen dat de objectieven haalbaar zijn. Het advies opbouwen en het koersdoel van 61 euro blijven gehandhaafd.

Barco sloot het derde kwartaal af met een orderboek van 503,3 miljoen euro, een stijging van 1,8 miljoen euro in vergeljking met het orderboek op 30 september 2011 en 30 juni 2012. De omzet bedroeg 285,0 miljoen euro, een stijging van 13,2% vergeleken met het derde kwartaal van 2011. Voor de eerste negen maanden van 2012 was de omzet 816,0 miljoen euro, een stijging van 10,0% tegenover dezelfde periode van vorig jaar. Alle divisies van Barco droegen bij tot deze omzetgroei zowel in het derde kwartaal als in de eerste negen maanden van het jaar. EBITDA en EBIT stegen in vergelijking met vorig jaar en zetten de trend voort van de eerste jaarhelft 2012. In de loop van het derde kwartaal verstevigde Barco zijn netto cash positie.Enige twijfels bij de guidance Guy Sips van KBC Securities merkte op dat het orderboekje van Barco eind september nog altijd goed gevuld was. Het management verwacht dat de verkopen van verwante producten de terugval in digitale cinema zullen opvangen, maar Sips is daar niet zo zeker van. Het aandeel is zeker niet duur, maar het management zal moeten bewijzen dat de objectieven haalbaar zijn. Het advies opbouwen en het koersdoel van 61 euro blijven gehandhaafd.