Het vervelende is echter dat kredieten ooit afbetaald moeten worden en dat een schuldenberg moet afgebouwd worden. Die afbouw zal noodzakelijkerwijze een vervelend proces zijn. Een algemene verarming zal maar moeilijk voorkomen kunnen worden.

Zo worden de rentevoeten opzettelijk laag gehouden om de man in de straat mee te doen betalen voor de afbetaling van de schulden. Eigenlijk is dat ook niet meer dan rechtvaardig ook, want niemand heeft geprotesteerd toen al dat geleend geld in de voorbije decennia met gulle hand werd uitgedeeld. Vooral voormalig FED-voorzitter Ben Bernanke heeft zich onderscheiden door het opbouwen van een enorme schuldenberg.

Het vervelende is echter dat kredieten ooit afbetaald moeten worden en dat een schuldenberg moet afgebouwd worden. Die afbouw zal noodzakelijkerwijze een vervelend proces zijn. Een algemene verarming zal maar moeilijk voorkomen kunnen worden. Zo worden de rentevoeten opzettelijk laag gehouden om de man in de straat mee te doen betalen voor de afbetaling van de schulden. Eigenlijk is dat ook niet meer dan rechtvaardig ook, want niemand heeft geprotesteerd toen al dat geleend geld in de voorbije decennia met gulle hand werd uitgedeeld. Vooral voormalig FED-voorzitter Ben Bernanke heeft zich onderscheiden door het opbouwen van een enorme schuldenberg.