Het eerste Nederlandse aandeel dat komt is ASML waarvan de cijfers aanstaande woensdag 16 oktober zullen worden gepubliceerd.

Nu zullen uit deze kwartaalcijfers niet al te veel conclusies kunnen worden getrokken. ASML is een apart bedrijf en de winst is niet afhankelijk van het gedrag van consumenten of van de stand van de economie.

Dat zien we wel af aan de koersontwikkeling van de afgelopen 12 maanden waarin het aandeel met 80% is gestegen. Meer is het bedrijf afhankelijk van het investeringsgedrag van de makers van computerchips. En daar lijkt het nog altijd goed te gaan.

Het eerste Nederlandse aandeel dat komt is ASML waarvan de cijfers aanstaande woensdag 16 oktober zullen worden gepubliceerd. Nu zullen uit deze kwartaalcijfers niet al te veel conclusies kunnen worden getrokken. ASML is een apart bedrijf en de winst is niet afhankelijk van het gedrag van consumenten of van de stand van de economie. Dat zien we wel af aan de koersontwikkeling van de afgelopen 12 maanden waarin het aandeel met 80% is gestegen. Meer is het bedrijf afhankelijk van het investeringsgedrag van de makers van computerchips. En daar lijkt het nog altijd goed te gaan.