Aanvankelijk groeide de maïs dan ook redelijk, maar al snel werd de groei afgeremd door de aanhoudende droogte. Het bericht over de droogte heeft alvast de graanprijzen doen stijgen, de prijs van maïs dreigt zelfs door het dak te stijgen wegens een veel kleiner dan verwachte oogst.

146 bushels in plaats van 166 bushels per acre

Volgens het U.S. Department of Agriculture zal de oogst maar 146 bushels in plaats van 166 bushels per acre bedragen. Op enkele weken tijd zag het USDA zich gedwongen om de prognoses fors naar beneden aan te passen.

De prognoses wat betreft de voorraden aan maïs werden daarenboven met 37% verlaagd.

De verlaging was veel groter dan verwacht, want de markt had slechts op een daling met 32% gerekend voor de voorradenprognoses.

Volgens de voorzitter van de World Agriculture Outlook Board van de USDA was de verlaging van de productieraming de grootste uit de geschiedenis.

Aanvankelijk groeide de maïs dan ook redelijk, maar al snel werd de groei afgeremd door de aanhoudende droogte. Het bericht over de droogte heeft alvast de graanprijzen doen stijgen, de prijs van maïs dreigt zelfs door het dak te stijgen wegens een veel kleiner dan verwachte oogst. 146 bushels in plaats van 166 bushels per acre Volgens het U.S. Department of Agriculture zal de oogst maar 146 bushels in plaats van 166 bushels per acre bedragen. Op enkele weken tijd zag het USDA zich gedwongen om de prognoses fors naar beneden aan te passen. De prognoses wat betreft de voorraden aan maïs werden daarenboven met 37% verlaagd. De verlaging was veel groter dan verwacht, want de markt had slechts op een daling met 32% gerekend voor de voorradenprognoses. Volgens de voorzitter van de World Agriculture Outlook Board van de USDA was de verlaging van de productieraming de grootste uit de geschiedenis.