SG Private Banking vreesde dat het eigen vermogen van beide groepen in de komende kwartalen opnieuw onder druk kon komen door bijkomende afwaarderingen en verliezen ten gevolge van de uitdijende crisis.

Voor ING wees SG Private Banking specifiek op de portefeuille vastgoedkredieten en voor Aegon op de afhankelijkheid van de kredietmarkten en de VS-economie.

Om de vrees voor een kapitaalverhoging uit de markt te nemen bedong de directie van ING afgelopen weekend een overheidsgarantie voor 80% van de waarde van de problematische Amerikaanse hypotheekleningen.

Door deze transactie blijft de solvabiliteitsratio op een hoog niveau. Daarnaast kondigde topman Tilmant zijn vertrek aan omwille van gezondheidsredenen en de uitzonderlijke ontwikkelingen van de voorbije maanden.

Hij wordt opgevolgd door Jan Hommen, die over een indrukwekkend cv beschikt.

Daarnaast publiceerde ING een netto onderliggend verlies van 0,4 mld EUR op over heel 2008. De banktak presteerde sterker dan de verzekeringstak dankzij de resultaten in het retailnetwerk.

De groep wil in 2009 1 mld EUR besparen en schrapt daartoe 7.000 banen. Daarnaast mikt men op selectieve desinvesteringen in niet-kernmarkten. De waardering van ING en Aegon is volgens SG Private Banking laag.

De kortetermijnvooruitzichten voor beiden zijn echter mager en de analisten van de bank verwachten nog enkele moeilijke kwartalen met bijkomende afwaarderingen.

Beleggers mogen geen behoorlijk dividend verwachten zolang de overheidsleningen niet terugbetaald zijn. Aegon publiceert zijn jaarcijfers op 12 maart aanstaande. ING en Aegon zijn volgens SG Private Banking te behouden.

SG Private Banking vreesde dat het eigen vermogen van beide groepen in de komende kwartalen opnieuw onder druk kon komen door bijkomende afwaarderingen en verliezen ten gevolge van de uitdijende crisis. Voor ING wees SG Private Banking specifiek op de portefeuille vastgoedkredieten en voor Aegon op de afhankelijkheid van de kredietmarkten en de VS-economie.Om de vrees voor een kapitaalverhoging uit de markt te nemen bedong de directie van ING afgelopen weekend een overheidsgarantie voor 80% van de waarde van de problematische Amerikaanse hypotheekleningen.Door deze transactie blijft de solvabiliteitsratio op een hoog niveau. Daarnaast kondigde topman Tilmant zijn vertrek aan omwille van gezondheidsredenen en de uitzonderlijke ontwikkelingen van de voorbije maanden. Hij wordt opgevolgd door Jan Hommen, die over een indrukwekkend cv beschikt. Daarnaast publiceerde ING een netto onderliggend verlies van 0,4 mld EUR op over heel 2008. De banktak presteerde sterker dan de verzekeringstak dankzij de resultaten in het retailnetwerk.De groep wil in 2009 1 mld EUR besparen en schrapt daartoe 7.000 banen. Daarnaast mikt men op selectieve desinvesteringen in niet-kernmarkten. De waardering van ING en Aegon is volgens SG Private Banking laag. De kortetermijnvooruitzichten voor beiden zijn echter mager en de analisten van de bank verwachten nog enkele moeilijke kwartalen met bijkomende afwaarderingen.Beleggers mogen geen behoorlijk dividend verwachten zolang de overheidsleningen niet terugbetaald zijn. Aegon publiceert zijn jaarcijfers op 12 maart aanstaande. ING en Aegon zijn volgens SG Private Banking te behouden.