Het P3-netwerk betreft een geplande operationele samenwerking tussen Maersk, CMA CGM en MSC.

De drie scheepvaartbedrijven hadden het voornemen om vanaf komend najaar verschillende schepen onder te brengen in een onafhankelijk functionerende pool. Hierdoor zou efficiënter gewerkt kunnen worden in een sector die kampt met aanhoudende overcapaciteit.

Zowel de Europese Commissie als de Amerikaanse Federal Maritime Commission, hadden met het plan ingestemd. Doordat China het plan heeft afgewezen, trekt Maersk de stekker uit het project. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Het P3-netwerk betreft een geplande operationele samenwerking tussen Maersk, CMA CGM en MSC. De drie scheepvaartbedrijven hadden het voornemen om vanaf komend najaar verschillende schepen onder te brengen in een onafhankelijk functionerende pool. Hierdoor zou efficiënter gewerkt kunnen worden in een sector die kampt met aanhoudende overcapaciteit. Zowel de Europese Commissie als de Amerikaanse Federal Maritime Commission, hadden met het plan ingestemd. Doordat China het plan heeft afgewezen, trekt Maersk de stekker uit het project. ABN Amro heeft een neutraal advies.