Santander zou maar liefst 3 miljard euro hebben verloren en ook BNP Paribas, Nomura Holdings en enkele Zwitserse banken zouden betrokken partij zijn.

BNP Paribas zou maximaal 300 miljoen euro aan de zaak verliezen. Verder staan ook de namen van enkele hedge funds op de lijst.

De zaak van Bernard Mazoff dreigt uit te groeien tot het grootste financieel schandaal dat ooit de Verenigde Staten heeft getroffen. Mazoff zou met zijn Ponzi-systeem tientallen miljarden dollars kwijtgespeeld hebben.

Hij keerde op jaarbasis een opbrengst van 8 tot 12% uit, maar betaalde die winsten uit van het geld dat nieuwe beleggers aanbrachten. Uiteindelijk bleek zijn hele systeem op los zand te berusten.

Santander zou maar liefst 3 miljard euro hebben verloren en ook BNP Paribas, Nomura Holdings en enkele Zwitserse banken zouden betrokken partij zijn. BNP Paribas zou maximaal 300 miljoen euro aan de zaak verliezen. Verder staan ook de namen van enkele hedge funds op de lijst. De zaak van Bernard Mazoff dreigt uit te groeien tot het grootste financieel schandaal dat ooit de Verenigde Staten heeft getroffen. Mazoff zou met zijn Ponzi-systeem tientallen miljarden dollars kwijtgespeeld hebben. Hij keerde op jaarbasis een opbrengst van 8 tot 12% uit, maar betaalde die winsten uit van het geld dat nieuwe beleggers aanbrachten. Uiteindelijk bleek zijn hele systeem op los zand te berusten.