Uiteraard is de discussie hoog opgelaaid over wie of wat die grote volatiliteit heeft veroorzaakt. Kyle Bass, stichter van hedge fund Hayman Capital, steekt een beschuldigende vinger uit naar de 'macrotoeristen', die verantwoordelijk zouden zijn voor de pandoering die de Japanse beurs kreeg toegediend.

Met die macrotoeristen worden beleggers bedoeld die weinig of niets begrepen hebben van economie en die blind geloven in de monetaire politiek zoals die door de Japanse centrale bank werd uitgestippeld.

Ze hebben bijvoorbeeld niet begrepen dat de Japanse economie werd uitgehold door het verdwijnen van vele fabrieksjobs en die zullen door Abenomics niet terugkeren.

Uiteraard is de discussie hoog opgelaaid over wie of wat die grote volatiliteit heeft veroorzaakt. Kyle Bass, stichter van hedge fund Hayman Capital, steekt een beschuldigende vinger uit naar de 'macrotoeristen', die verantwoordelijk zouden zijn voor de pandoering die de Japanse beurs kreeg toegediend. Met die macrotoeristen worden beleggers bedoeld die weinig of niets begrepen hebben van economie en die blind geloven in de monetaire politiek zoals die door de Japanse centrale bank werd uitgestippeld. Ze hebben bijvoorbeeld niet begrepen dat de Japanse economie werd uitgehold door het verdwijnen van vele fabrieksjobs en die zullen door Abenomics niet terugkeren.