De inflatie was met 5,5% weliswaar hoog, maar gelijk aan de verwachtingen van analisten. De inflatie in China is vooral een gevolg van hogere grondstofprijzen en de groei van de geldhoeveelheid.

Om de inflatie en oververhitting verder in te dammen, verhoogde de Chinese centrale bank per volgende week de vereiste reserves van banken met 50 basispunten tot 21,5%.

Dit was volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor kredietbeoordelaar S&P aanleiding om de vooruitzichten voor Chinese bouwbedrijven als negatief te beoordelen.

De inflatie was met 5,5% weliswaar hoog, maar gelijk aan de verwachtingen van analisten. De inflatie in China is vooral een gevolg van hogere grondstofprijzen en de groei van de geldhoeveelheid. Om de inflatie en oververhitting verder in te dammen, verhoogde de Chinese centrale bank per volgende week de vereiste reserves van banken met 50 basispunten tot 21,5%. Dit was volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor kredietbeoordelaar S&P aanleiding om de vooruitzichten voor Chinese bouwbedrijven als negatief te beoordelen.