De inflatie piekte in Juli op een driejaarshoogtepunt van 6,5% en daalde in augustus naar 6,2%. De markt verwacht een lichte verdere daling naar 6,1%.

Hoewel de piek is gepasseerd is dit niveau nog ruim boven de doelstelling.

Later op de dag volgen de Amerikaanse detailhandelsverkopen over september. In Juli stegen de verkopen met 0,3%. Dat was al minder dan verwacht, maar in augustus stagneerden de verkopen.

De markt ziet evenwel een herstel in september en verwacht een groei van 0,4%. Vrijdag werd uit het onderzoek van Thomson Reuters onder 23 warenhuisketens in de VS over september al bekend dat de omzet met 5,1% was gestegen; veel hoger dan verwacht.

De inflatie piekte in Juli op een driejaarshoogtepunt van 6,5% en daalde in augustus naar 6,2%. De markt verwacht een lichte verdere daling naar 6,1%. Hoewel de piek is gepasseerd is dit niveau nog ruim boven de doelstelling. Later op de dag volgen de Amerikaanse detailhandelsverkopen over september. In Juli stegen de verkopen met 0,3%. Dat was al minder dan verwacht, maar in augustus stagneerden de verkopen. De markt ziet evenwel een herstel in september en verwacht een groei van 0,4%. Vrijdag werd uit het onderzoek van Thomson Reuters onder 23 warenhuisketens in de VS over september al bekend dat de omzet met 5,1% was gestegen; veel hoger dan verwacht.