Wat zal Duitse werkloosheid doen?

De macrocijfers deze week zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk bevestigen dat het economisch beeld in

Europa zwak is.

Donderdag komt het Europese consumentenvertrouwen en dat zal waarschijnlijk het voorlopige cijfer van -19,6 bevestigen. De werkloosheid in Duitsland raakte vorige maand het laagste punt in de cyclus op 6,7% en de markt verwacht een stabilisatie.

Vrijdag komt het inflatiecijfer van Europa. Verwacht wordt een stabilisatie op 2,4% voor juni. Het belangrijkste cijfer in de VS zal de orders voor de duurzame goederen over de maand mei zijn. Verwacht wordt een licht herstel met groei van 0,5%. Dat is beter dan de stabilisatie in april en -3,7% in maart.

Het herstel wordt vooral verwacht doordat de component nieuwe orders in de inkoopmanagersindex in mei met 1,9 punten steeg naar een niveau van 60,1.

Vrijdag wordt het persoonlijk inkomen en de uitgaven over mei gepubliceerd. Verwacht wordt een stijging van het persoonlijk inkomen met 0,2%.

De persoonlijke uitgaven in mei zullen waarschijnlijk zijn teruggevallen naar 0%, waar in april nog sprake was van een stijging van 0,3%.

Wat zal Duitse werkloosheid doen? De macrocijfers deze week zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk bevestigen dat het economisch beeld in Europa zwak is. Donderdag komt het Europese consumentenvertrouwen en dat zal waarschijnlijk het voorlopige cijfer van -19,6 bevestigen. De werkloosheid in Duitsland raakte vorige maand het laagste punt in de cyclus op 6,7% en de markt verwacht een stabilisatie. Vrijdag komt het inflatiecijfer van Europa. Verwacht wordt een stabilisatie op 2,4% voor juni. Het belangrijkste cijfer in de VS zal de orders voor de duurzame goederen over de maand mei zijn. Verwacht wordt een licht herstel met groei van 0,5%. Dat is beter dan de stabilisatie in april en -3,7% in maart. Het herstel wordt vooral verwacht doordat de component nieuwe orders in de inkoopmanagersindex in mei met 1,9 punten steeg naar een niveau van 60,1. Vrijdag wordt het persoonlijk inkomen en de uitgaven over mei gepubliceerd. Verwacht wordt een stijging van het persoonlijk inkomen met 0,2%. De persoonlijke uitgaven in mei zullen waarschijnlijk zijn teruggevallen naar 0%, waar in april nog sprake was van een stijging van 0,3%.