Bij het internationale bedrijfsnieuws van de afgelopen week viel de positieve toon op bij de Duitse automobielbedrijven BMW en Volkswagen.

BMW slaagt er zelfs in om in de zwakke Europese markt recordaantallen auto's te verkopen en hoewel Volkswagen in deze markten wat terrein moet prijsgeven, weet het bedrijf dat meer dan volledig te compenseren in de Verenigde Staten en de opkomende landen (vooral China).

Voor de komende week is er - behalve voorlopige bedrijfsresultaten van Kingfisher; een detailhandel voor woningverbetering - weinig nieuws te verwachten.

Het begin van de komende week zal zeker nog worden gedomineerd door de ontwikkelingen in Cyprus.

Op macro-economisch gebied gaat de aandacht uit naar een reeks cijfers over het consumentenvertrouwen (Verenigde Staten, eurozone en Frankrijk).

Daarnaast staan de orders voor duurzame goederen, gegevens over het gezinsinkomen en de particuliere consumptie in de Verenigde Staten en de detailhandelsverkopen in Duitsland in de belangstelling.

Bij het internationale bedrijfsnieuws van de afgelopen week viel de positieve toon op bij de Duitse automobielbedrijven BMW en Volkswagen. BMW slaagt er zelfs in om in de zwakke Europese markt recordaantallen auto's te verkopen en hoewel Volkswagen in deze markten wat terrein moet prijsgeven, weet het bedrijf dat meer dan volledig te compenseren in de Verenigde Staten en de opkomende landen (vooral China). Voor de komende week is er - behalve voorlopige bedrijfsresultaten van Kingfisher; een detailhandel voor woningverbetering - weinig nieuws te verwachten. Het begin van de komende week zal zeker nog worden gedomineerd door de ontwikkelingen in Cyprus. Op macro-economisch gebied gaat de aandacht uit naar een reeks cijfers over het consumentenvertrouwen (Verenigde Staten, eurozone en Frankrijk). Daarnaast staan de orders voor duurzame goederen, gegevens over het gezinsinkomen en de particuliere consumptie in de Verenigde Staten en de detailhandelsverkopen in Duitsland in de belangstelling.