De andere kant van dezelfde medaille is immers dat de Amerikaanse economie er beter voorstaat. Dat laatste zien we geleidelijk aan terug in de cijfers.

Eind vorige week bleken er meer banen in mei bij te zijn gekomen dan gemiddeld genomen was verwacht.

Vorige week werd bekend dat het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf sterker is verbeterd dan verwacht en dat is op termijn erg gunstig voor de Amerikaanse werkgelegenheid.

Op zijn beurt is dat weer positief voor het aantal inkomens en dus voor het potentieel van de particuliere consumptie.

Ook uit Europa kwamen er positieve berichten. De industriële productie in de eurozone als geheel en ook in Frankrijk - toch beschouwd als een van de zwakke broeders in de regio - trekt sterker aan dan verwacht en dat leidt tot positievere vooruitzichten.

In dit licht bezien zijn de koersdalingen op de aandelenmarkten (met circa 0,5% in de Verenigde Staten, bijna 2% in Europa, bijna 3,5% in Japan en ruim 3% in de opkomende markten) opmerkelijk te noemen.

De andere kant van dezelfde medaille is immers dat de Amerikaanse economie er beter voorstaat. Dat laatste zien we geleidelijk aan terug in de cijfers. Eind vorige week bleken er meer banen in mei bij te zijn gekomen dan gemiddeld genomen was verwacht. Vorige week werd bekend dat het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf sterker is verbeterd dan verwacht en dat is op termijn erg gunstig voor de Amerikaanse werkgelegenheid. Op zijn beurt is dat weer positief voor het aantal inkomens en dus voor het potentieel van de particuliere consumptie. Ook uit Europa kwamen er positieve berichten. De industriële productie in de eurozone als geheel en ook in Frankrijk - toch beschouwd als een van de zwakke broeders in de regio - trekt sterker aan dan verwacht en dat leidt tot positievere vooruitzichten. In dit licht bezien zijn de koersdalingen op de aandelenmarkten (met circa 0,5% in de Verenigde Staten, bijna 2% in Europa, bijna 3,5% in Japan en ruim 3% in de opkomende markten) opmerkelijk te noemen.