Het is nog altijd te vroeg om te zeggen dat de tweede afgeleide van de macro-economische indicatoren nu uitgesproken positief is (of dat we aan het eind zijn van de periode van verslechtering van de voorlopende indicatoren), de ISM zal bijvoorbeeld wellicht nog dalen tot het einde van het jaar.

Deze economische cyclus vertoont volgens Dexia gelijkenis met vroegere periodes van economisch herstel, waarbij de groeipiek nu achter ons ligt. Globaal genomen wijzen alle indicatoren op een herstelvertraging, maar geven ze in deze fase geen risico-indicatie op een recessie.

De beleggers blijven bezorgd over de werkgelegenheid, zo merkt Dexia op. Voorlopig werd de banencreatie vervangen door een toename van de arbeidsduur.

In H2 2010 zouden de bedrijven in de buurt moeten komen van de limiet van de productiviteitswinsten en zal het streven naar herstel naar het einde van het jaar moeten leiden tot een meer dynamische arbeidsmarkt.

Het is nog altijd te vroeg om te zeggen dat de tweede afgeleide van de macro-economische indicatoren nu uitgesproken positief is (of dat we aan het eind zijn van de periode van verslechtering van de voorlopende indicatoren), de ISM zal bijvoorbeeld wellicht nog dalen tot het einde van het jaar. Deze economische cyclus vertoont volgens Dexia gelijkenis met vroegere periodes van economisch herstel, waarbij de groeipiek nu achter ons ligt. Globaal genomen wijzen alle indicatoren op een herstelvertraging, maar geven ze in deze fase geen risico-indicatie op een recessie. De beleggers blijven bezorgd over de werkgelegenheid, zo merkt Dexia op. Voorlopig werd de banencreatie vervangen door een toename van de arbeidsduur. In H2 2010 zouden de bedrijven in de buurt moeten komen van de limiet van de productiviteitswinsten en zal het streven naar herstel naar het einde van het jaar moeten leiden tot een meer dynamische arbeidsmarkt.