Zit de Amerikaanse huizenmarkt voorlopig in het slop, het bedrijfsleven blijft in een bijzonder goede stemming. Dat geldt ook voor Europa waar in Duitsland de hoogste Ifo-index (een maatstaf voor het ondernemersvertrouwen) sinds 1969 werd gepubliceerd.

De meeste bedrijven die afgelopen week hun resultaten over het vierde kwartaal van 2010 publiceerden, overtroffen de verwachtingen of waren daarmee in lijn.

Dat eerste was ook het geval met Aegon dat bovendien zijn kracht toonde door aan te kondigen dat het aandelenkapitaal met 10% wordt verhoogd om daarmee de bestaande staatssteun terug te betalen.

De AEX, die op 18 februari eindelijk een belangrijke weerstand op 374,09 wist te doorbreken, zakte de afgelopen week weer terug tot 365 punten.

Zit de Amerikaanse huizenmarkt voorlopig in het slop, het bedrijfsleven blijft in een bijzonder goede stemming. Dat geldt ook voor Europa waar in Duitsland de hoogste Ifo-index (een maatstaf voor het ondernemersvertrouwen) sinds 1969 werd gepubliceerd. De meeste bedrijven die afgelopen week hun resultaten over het vierde kwartaal van 2010 publiceerden, overtroffen de verwachtingen of waren daarmee in lijn. Dat eerste was ook het geval met Aegon dat bovendien zijn kracht toonde door aan te kondigen dat het aandelenkapitaal met 10% wordt verhoogd om daarmee de bestaande staatssteun terug te betalen. De AEX, die op 18 februari eindelijk een belangrijke weerstand op 374,09 wist te doorbreken, zakte de afgelopen week weer terug tot 365 punten.