Het beeld is nu neutraal, maar als de AEX opwaarts door deze trendlijn breekt liggen hogere niveaus in het verschiet.

Verder is het resultatenseizoen volgens ABN Amro nagenoeg afgelopen. Ahold is vandaag een van de weinige aansprekende bedrijven die de resultaten over het eerste kwartaal rapporteert.

Daarmee zal de aandacht weer verschuiven naar de macro-economische indicatoren en het beleid. Komende week komen de beleidscomités van verschillende centrale banken bijeen (onder andere de ECB, de Bank of England en de Bank of Japan). In samenhang met inflatiecijfers die eerder in de week zullen worden gepubliceerd, is dat iets om naar uit te kijken.

Het beeld is nu neutraal, maar als de AEX opwaarts door deze trendlijn breekt liggen hogere niveaus in het verschiet. Verder is het resultatenseizoen volgens ABN Amro nagenoeg afgelopen. Ahold is vandaag een van de weinige aansprekende bedrijven die de resultaten over het eerste kwartaal rapporteert. Daarmee zal de aandacht weer verschuiven naar de macro-economische indicatoren en het beleid. Komende week komen de beleidscomités van verschillende centrale banken bijeen (onder andere de ECB, de Bank of England en de Bank of Japan). In samenhang met inflatiecijfers die eerder in de week zullen worden gepubliceerd, is dat iets om naar uit te kijken.