De toelichting hierbij, het economische herstel ontbeert dynamiek, kwam hard aan. Op zich geen verrassende analyse. De angst van een hernieuwde recessie, een double dip, hangt volgens ABN Amro al langer boven de markt.

De Fed betracht normaal gesproken iets meer optimisme. Goede bedrijfscijfers imponeren in dit klimaat niet. De beurs ligt er zwak bij en veilige staatsleningen zijn favoriet.

Het renteniveau is hierdoor gedaald naar het laagste niveau sinds het einde van de 19e eeuw.

Macro-economische gegevens worden richtinggevend voor het koersverloop. Informatie over de ontwikkeling van de arbeids- en huizenmarkt zullen hierbij de hoofdrol opeisen.

Pas als beide cijfers verbeteren komt de dynamiek uit groeiende consumentenbestedingen weer op gang. Komende week staan er op dit gebied weer voldoende publicaties op de rol.

In ons algemene beleggingsbeleid ziet ABN Amro voldoende de positieve tekenen maar dan vooral op het vlak van de arbeidsmarkt. Uitzendbureau's zien hun activiteiten groeien en in de industrie loopt het aantal gewerkte uren ook op. De huizenmarkt blijft echter ongewis, waardoor het tempo van economisch herstel naar verwachting laag ligt.

De toelichting hierbij, het economische herstel ontbeert dynamiek, kwam hard aan. Op zich geen verrassende analyse. De angst van een hernieuwde recessie, een double dip, hangt volgens ABN Amro al langer boven de markt. De Fed betracht normaal gesproken iets meer optimisme. Goede bedrijfscijfers imponeren in dit klimaat niet. De beurs ligt er zwak bij en veilige staatsleningen zijn favoriet. Het renteniveau is hierdoor gedaald naar het laagste niveau sinds het einde van de 19e eeuw. Macro-economische gegevens worden richtinggevend voor het koersverloop. Informatie over de ontwikkeling van de arbeids- en huizenmarkt zullen hierbij de hoofdrol opeisen. Pas als beide cijfers verbeteren komt de dynamiek uit groeiende consumentenbestedingen weer op gang. Komende week staan er op dit gebied weer voldoende publicaties op de rol. In ons algemene beleggingsbeleid ziet ABN Amro voldoende de positieve tekenen maar dan vooral op het vlak van de arbeidsmarkt. Uitzendbureau's zien hun activiteiten groeien en in de industrie loopt het aantal gewerkte uren ook op. De huizenmarkt blijft echter ongewis, waardoor het tempo van economisch herstel naar verwachting laag ligt.