In China lag het handelsoverschot vorige maand beduidend boven de verwachtingen, wat op een verder aantrekkende groei wijst. In de VS stegen de fabrieksorders in december met 1,8 procent op maandbasis, wat iets onder de schattingen was.

De ISM index van de dienstensector viel in januari licht terug tegenover december maar lag wel in lijn met de consensusprognose.

De Chinese inflatie daalde vorige maand zoals verwacht verder. De index van de consumentenprijzen steeg in januari met twee procent tegenover een toename met nog 2,5 procent in december.

Vorig jaar stegen de Chinese consumentenprijzen volgens Royal Bank of Scotland gemiddeld 2,7 procent. In Europa steeg de Duitse industriële productie in december met 0,3 procent op maandbasis, in lijn met de verwachtingen.

In China lag het handelsoverschot vorige maand beduidend boven de verwachtingen, wat op een verder aantrekkende groei wijst. In de VS stegen de fabrieksorders in december met 1,8 procent op maandbasis, wat iets onder de schattingen was. De ISM index van de dienstensector viel in januari licht terug tegenover december maar lag wel in lijn met de consensusprognose. De Chinese inflatie daalde vorige maand zoals verwacht verder. De index van de consumentenprijzen steeg in januari met twee procent tegenover een toename met nog 2,5 procent in december. Vorig jaar stegen de Chinese consumentenprijzen volgens Royal Bank of Scotland gemiddeld 2,7 procent. In Europa steeg de Duitse industriële productie in december met 0,3 procent op maandbasis, in lijn met de verwachtingen.