Het lijkt erop dat de neerwaartse trend, die we maandenlang hebben gezien, nu eindelijk is gekeerd.

De deelindex 'nieuwe orders' was zeer sterk. Het cijfer klom tot het hoogste niveau sinds april dit jaar. Het cijfer over de werkgelegenheid in de index was minder sterk.

Een rapport van ADP, de salarisstrookjesverwerker, toonde aan dat de werkgelegenheid zich positief ontwikkelt.

Dit suggereert dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zich verder verbetert.

Ook het cijfer over het consumentenvertrouwen was positief. Deze maakte een enorme sprong voorwaarts.

De Amerikaanse autoverkopen tenslotte bleken eveneens boven verwachting uit te komen. In de meeste economieën is een duidelijk verband tussen de autoverkopen en de huizenmarkt.

De cijfers van de autoverkopen suggereert dat op een termijn van een jaar een verbetering op de huizenmarkt verwacht mag worden.

Het belangrijkste macro-economische cijfer afgelopen week in de VS was die van de verkopen op 'Black Friday' (de vrijdag na Thanksgiving).

Met een stijging van bijna 7% was dit het sterkste cijfer van de afgelopen jaren en de markten reageerden ook bijzonder positief op dit nieuws.

Hierbij moet echter wel de aantekening worden gemaakt dat er hier en daar sterk gestunt is met prijzen, wat de grote omzetstijging enigszins relativeert.

Het lijkt erop dat de neerwaartse trend, die we maandenlang hebben gezien, nu eindelijk is gekeerd. De deelindex 'nieuwe orders' was zeer sterk. Het cijfer klom tot het hoogste niveau sinds april dit jaar. Het cijfer over de werkgelegenheid in de index was minder sterk. Een rapport van ADP, de salarisstrookjesverwerker, toonde aan dat de werkgelegenheid zich positief ontwikkelt. Dit suggereert dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zich verder verbetert. Ook het cijfer over het consumentenvertrouwen was positief. Deze maakte een enorme sprong voorwaarts. De Amerikaanse autoverkopen tenslotte bleken eveneens boven verwachting uit te komen. In de meeste economieën is een duidelijk verband tussen de autoverkopen en de huizenmarkt. De cijfers van de autoverkopen suggereert dat op een termijn van een jaar een verbetering op de huizenmarkt verwacht mag worden. Het belangrijkste macro-economische cijfer afgelopen week in de VS was die van de verkopen op 'Black Friday' (de vrijdag na Thanksgiving). Met een stijging van bijna 7% was dit het sterkste cijfer van de afgelopen jaren en de markten reageerden ook bijzonder positief op dit nieuws. Hierbij moet echter wel de aantekening worden gemaakt dat er hier en daar sterk gestunt is met prijzen, wat de grote omzetstijging enigszins relativeert.