Het macro-economische nieuws was volgens ABN Amro gemengd, met een tegenvallende groei van de Amerikaanse economie (1,8% op jaarbasis) in het eerste kwartaal en een eveneens tegenvallende stijging van het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen in de voorgaande week.

Daar stonden volgens ABN Amro positieve cijfers tegenover van de orders voor duurzame goederen, terwijl de werkloosheid in Duitsland in april verder is gedaald.

De euro steeg verder tegenover de Amerikaanse dollar en bereikte zelfs het hoogste niveau in drie jaar, wat nadelig is voor de concurrentiepositie van Europese bedrijven.

Het macro-economische nieuws was volgens ABN Amro gemengd, met een tegenvallende groei van de Amerikaanse economie (1,8% op jaarbasis) in het eerste kwartaal en een eveneens tegenvallende stijging van het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen in de voorgaande week. Daar stonden volgens ABN Amro positieve cijfers tegenover van de orders voor duurzame goederen, terwijl de werkloosheid in Duitsland in april verder is gedaald. De euro steeg verder tegenover de Amerikaanse dollar en bereikte zelfs het hoogste niveau in drie jaar, wat nadelig is voor de concurrentiepositie van Europese bedrijven.