Ook de kleine beleggers keren langzaam maar zeker terug naar het goud. De SPDR Gold Trust ETF (GLD), de grootste goud ETF, heeft opnieuw 1800 kilo goud gekocht wat overeenstemt met een waarde van 75,50 miljoen dollar. GLD beleefde enkele weken geleden een massale outflow, maar het tij lijkt inmiddels te zijn gekeerd.

De grote beleggingsfondsen hebben echter nog meer short posities in het goud ingenomen, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door de US Commodities Futures Trading Commission's (CFTC). Volgens Abigail Doolittle, technical strategist bij de The Seaport Group, is het een negatief signaal dat de grote beleggers nog altijd short blijven staan op het goud.

Ook de kleine beleggers keren langzaam maar zeker terug naar het goud. De SPDR Gold Trust ETF (GLD), de grootste goud ETF, heeft opnieuw 1800 kilo goud gekocht wat overeenstemt met een waarde van 75,50 miljoen dollar. GLD beleefde enkele weken geleden een massale outflow, maar het tij lijkt inmiddels te zijn gekeerd. De grote beleggingsfondsen hebben echter nog meer short posities in het goud ingenomen, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door de US Commodities Futures Trading Commission's (CFTC). Volgens Abigail Doolittle, technical strategist bij de The Seaport Group, is het een negatief signaal dat de grote beleggers nog altijd short blijven staan op het goud.