Voorwaarde is echter wel dat de landen in kwestie steun hebben aangevraagd aan Europa en het Internationaal Monetair Fonds. Ze moeten bovendien akkoord gaan met de voorwaarden die hun in het kader van het toestaan van die steun werd toegestaan.

Toch reageerden de analisten niet zo enthousiast over de toestemming van obligaties te mogen kopen. Het Europees Stabiliteitsfonds mag namelijk niet tussenbeide komen om de rust op de markt te garanderen wanneer er opnieuw een crisissituatie ontstaat.

Een andere belangrijke toegeving was dat Griekenland meer tijd krijgt om zijn schulden af te betalen, het steunprogramma aan het land werd verlengd tot zevenenhalf jaar. De Grieken moeten ook 1% minder rente betalen, waardoor de gevraagde rente neerkomt op gemiddeld 4,20%.

Voorwaarde is echter wel dat de landen in kwestie steun hebben aangevraagd aan Europa en het Internationaal Monetair Fonds. Ze moeten bovendien akkoord gaan met de voorwaarden die hun in het kader van het toestaan van die steun werd toegestaan. Toch reageerden de analisten niet zo enthousiast over de toestemming van obligaties te mogen kopen. Het Europees Stabiliteitsfonds mag namelijk niet tussenbeide komen om de rust op de markt te garanderen wanneer er opnieuw een crisissituatie ontstaat. Een andere belangrijke toegeving was dat Griekenland meer tijd krijgt om zijn schulden af te betalen, het steunprogramma aan het land werd verlengd tot zevenenhalf jaar. De Grieken moeten ook 1% minder rente betalen, waardoor de gevraagde rente neerkomt op gemiddeld 4,20%.