Erwin Sanft, head China and Hong Kong research bij BNP Paribas SA, is van mening dat vooral de groei van de kredietverstrekking een probleem blijft. De situatie op de vastgoedmarkt dient daarom op de voet opgevolgd worden.

Toch lijken de verhandelde volumes op de vastgoedmarkt wat af te nemen, hoewel betrouwbare cijfers daaromtrent ontbreken. De impact van de doorgevoerde maatregelen wordt stilaan merkbaar.

Beijing heeft bijvoorbeeld een verbod ingevoerd dat inwoners van de stad bezit om meer twee huizen te bezitten. Niet-ingezetenen moeten bovendien heel wat documenten voorleggen alvorens ze in de stad iets mogen kopen.

Erwin Sanft, head China and Hong Kong research bij BNP Paribas SA, is van mening dat vooral de groei van de kredietverstrekking een probleem blijft. De situatie op de vastgoedmarkt dient daarom op de voet opgevolgd worden. Toch lijken de verhandelde volumes op de vastgoedmarkt wat af te nemen, hoewel betrouwbare cijfers daaromtrent ontbreken. De impact van de doorgevoerde maatregelen wordt stilaan merkbaar. Beijing heeft bijvoorbeeld een verbod ingevoerd dat inwoners van de stad bezit om meer twee huizen te bezitten. Niet-ingezetenen moeten bovendien heel wat documenten voorleggen alvorens ze in de stad iets mogen kopen.