"Eindelijk neemt de ECB een aantal onorthodoxe maatregelen. Daar zijn we blij mee. We zullen dagelijks aan de valutamarkten kunnen aflezen of die effect zullen hebben of niet. We zien dat de euro zwakker begint te worden en we hopen dat dit zo zal blijven omdat dat de nodige lucht zal geven aan de economie en het bedrijfsleven.

"De ECB nam ook de gelegenheid te baat om zijn groei- en inflatieverwachtingen voor 2014 naar beneden bij te stellen. Nu de nominale groei is vastgesteld op 1,4% is de foutenmarge niet erg groot. Zelfs op basis van deze cijfers komt de ECB niet verder dan een inflatie van 1,6% in 2016, nog steeds een stuk lager dan het streefgetal van 2%. Dat maakt het waarschijnlijk dat deze onorthodoxe maatregelen waarschijnlijk wel een tijdje van kracht zullen blijven."

"Eindelijk neemt de ECB een aantal onorthodoxe maatregelen. Daar zijn we blij mee. We zullen dagelijks aan de valutamarkten kunnen aflezen of die effect zullen hebben of niet. We zien dat de euro zwakker begint te worden en we hopen dat dit zo zal blijven omdat dat de nodige lucht zal geven aan de economie en het bedrijfsleven. "De ECB nam ook de gelegenheid te baat om zijn groei- en inflatieverwachtingen voor 2014 naar beneden bij te stellen. Nu de nominale groei is vastgesteld op 1,4% is de foutenmarge niet erg groot. Zelfs op basis van deze cijfers komt de ECB niet verder dan een inflatie van 1,6% in 2016, nog steeds een stuk lager dan het streefgetal van 2%. Dat maakt het waarschijnlijk dat deze onorthodoxe maatregelen waarschijnlijk wel een tijdje van kracht zullen blijven."