De beslissing van de Bank of Japan om meer geld ter beschikking van de banken te stellen, was "too little and too late" en zal de stijging van de koers van de yen niet kunnen afremmen.

Dat is alleszins de mening van Nobuyuki Nakahara, een voormalig lid van de Bank of Japan. De centrale bank stelt nu 10000 miljard yen extra ter beschikking van de banken, waardoor het totaal uitkomt op 30000 miljard yen.

Gouverneur Masaaki Shirakawa van de Bank of Japan kondigde al aan klaar te staan om meer maatregelen aan te kondigen wanneer zulks nodig zou zijn.

Volgens Nakahara zou de Bank of Japan voor nog eens 500 miljard dollar aan overheidsobligaties moeten inkopen. Zo zou geld vrijkomen voor grote publieke werken.

De beslissing van de Bank of Japan om meer geld ter beschikking van de banken te stellen, was "too little and too late" en zal de stijging van de koers van de yen niet kunnen afremmen. Dat is alleszins de mening van Nobuyuki Nakahara, een voormalig lid van de Bank of Japan. De centrale bank stelt nu 10000 miljard yen extra ter beschikking van de banken, waardoor het totaal uitkomt op 30000 miljard yen. Gouverneur Masaaki Shirakawa van de Bank of Japan kondigde al aan klaar te staan om meer maatregelen aan te kondigen wanneer zulks nodig zou zijn. Volgens Nakahara zou de Bank of Japan voor nog eens 500 miljard dollar aan overheidsobligaties moeten inkopen. Zo zou geld vrijkomen voor grote publieke werken.