Hier wordt het meer en meer duidelijk dat de overheid de kaart begint te trekken van wat meer stimulus om de groei boven de 7.5% te houden en daarbij de nadruk iets minder zal leggen op het wegwerken van de excessen en structurele maatregelen.

En daar kunnen de landen in de regio en de groeilanden in het algemeen, vooral die grondstoffen of andere goederen aan China aanleveren, ten minste op korte termijn, garen bij spinnen.

In dit opzicht valt trouwens de afgelopen dagen de sterkte van de achtergebleven Japanse Nikkei op. China is namelijk ook een zeer belangrijkere handelspartner voor Japan.

Op de Europese beurzen viel vandaag vrijwel niets te beleven, de belangrijkste indices bleven onveranderlijk dicht bij het slotniveau van vrijdag. Delta Lloyd was de sterkste stijger binnen de BEL 20, onder andere KBC, bpost en Belgacom lieten behoorlijke verliezen optekenen.

Hier wordt het meer en meer duidelijk dat de overheid de kaart begint te trekken van wat meer stimulus om de groei boven de 7.5% te houden en daarbij de nadruk iets minder zal leggen op het wegwerken van de excessen en structurele maatregelen. En daar kunnen de landen in de regio en de groeilanden in het algemeen, vooral die grondstoffen of andere goederen aan China aanleveren, ten minste op korte termijn, garen bij spinnen. In dit opzicht valt trouwens de afgelopen dagen de sterkte van de achtergebleven Japanse Nikkei op. China is namelijk ook een zeer belangrijkere handelspartner voor Japan. Op de Europese beurzen viel vandaag vrijwel niets te beleven, de belangrijkste indices bleven onveranderlijk dicht bij het slotniveau van vrijdag. Delta Lloyd was de sterkste stijger binnen de BEL 20, onder andere KBC, bpost en Belgacom lieten behoorlijke verliezen optekenen.