Maarten-Jan Bakkum (ING): "Het land heeft een vrij groot tekort op de lopende rekening, dat bijna volledig gefinancierd wordt met buitenlandse portefeuillebeleggingen."

De Zuid-Afrikaanse rand is een van de meest overgewaardeerde munten in de opkomende wereld. Bakkum: "Onze voornaamste overwogen posities zijn nu China, Rusland en Taiwan. De belangrijkste redenen waarom we onze overweging in China behouden hebben, zijn: de stevige groeivooruitzichten van de binnenlandse vraag, het feit dat de monetaire verstrakking waarschijnlijk bijna ten einde is en de relatieve aantrekkelijkheid van de renminbi (omzeggens geen neerwaarts risico en een goed stijgingspotentieel). Rusland ten slotte is momenteel een van onze favoriete markten, omdat het land het meeste baat heeft bij de hoge olieprijzen als gevolg van de onrust in het Midden-Oosten. Andere redenen waarom we de voorkeur geven aan Rusland, zijn de goede vooruitzichten voor kredietgroei, het globale positieve groeimomentum en de aantrekkelijke waarderingen. Taiwan ligt bij ons ook goed in de markt, omdat het land goed weet om te gaan met de hoge druk op de voedselprijzen en vrij gevoelig is voor de groeiende vraag van ontwikkelde landen."

Maarten-Jan Bakkum (ING): "Het land heeft een vrij groot tekort op de lopende rekening, dat bijna volledig gefinancierd wordt met buitenlandse portefeuillebeleggingen." De Zuid-Afrikaanse rand is een van de meest overgewaardeerde munten in de opkomende wereld. Bakkum: "Onze voornaamste overwogen posities zijn nu China, Rusland en Taiwan. De belangrijkste redenen waarom we onze overweging in China behouden hebben, zijn: de stevige groeivooruitzichten van de binnenlandse vraag, het feit dat de monetaire verstrakking waarschijnlijk bijna ten einde is en de relatieve aantrekkelijkheid van de renminbi (omzeggens geen neerwaarts risico en een goed stijgingspotentieel). Rusland ten slotte is momenteel een van onze favoriete markten, omdat het land het meeste baat heeft bij de hoge olieprijzen als gevolg van de onrust in het Midden-Oosten. Andere redenen waarom we de voorkeur geven aan Rusland, zijn de goede vooruitzichten voor kredietgroei, het globale positieve groeimomentum en de aantrekkelijke waarderingen. Taiwan ligt bij ons ook goed in de markt, omdat het land goed weet om te gaan met de hoge druk op de voedselprijzen en vrij gevoelig is voor de groeiende vraag van ontwikkelde landen."