Maarten-Jan Bakkum (ING): "Al deze veranderingen kunnen verklaard worden door drie factoren: in de eerste plaats het risico op voedselprijsinflatie, vervolgens het sterke groeimomentum in de VS en Europa en ten slotte het verhoogde risico op kapitaalstromen naar opkomende markten."

Het toenemende risico op druk door de hogere voedselprijzen was de voornaamste reden om onze overweging te beëindigen in Indonesië.

Maarten-Jan Bakkum: "Ook voor Egypte speelde dit in grote mate mee, naast de regimewissel in Tunesië, die ons een heel voorzichtige houding doet aannemen ten aanzien van de volledige Noord-Afrikaanse regio en het Midden-Oosten. De stijgende inflatie en het risico op een grotere monetaire verstrakking dan verwacht was een van de voornaamste redenen om een einde te maken aan onze overweging in Brazilië. En ook onze verschuiving van een onderwogen naar een overwogen positie in Taiwan werd gedeeltelijk ingegeven door inflatieoverwegingen: Taiwan is een van de landen met de laagste inflatiedruk in de opkomende wereld."

Deze grote verandering in Taiwan was eveneens gebaseerd op de sterke economische gegevens afkomstig uit de VS en Europa en het feit dat de wereldwijde voorlopende indicatoren hun laagste punt bereikt hebben. Maarten-Jan Bakkum: "Taiwan is een van de meest open economieën in de opkomende wereld en de markt is bijzonder gevoelig voor verbeteringen in de wereldhandelsvooruitzichten."

Maarten-Jan Bakkum (ING): "Al deze veranderingen kunnen verklaard worden door drie factoren: in de eerste plaats het risico op voedselprijsinflatie, vervolgens het sterke groeimomentum in de VS en Europa en ten slotte het verhoogde risico op kapitaalstromen naar opkomende markten." Het toenemende risico op druk door de hogere voedselprijzen was de voornaamste reden om onze overweging te beëindigen in Indonesië. Maarten-Jan Bakkum: "Ook voor Egypte speelde dit in grote mate mee, naast de regimewissel in Tunesië, die ons een heel voorzichtige houding doet aannemen ten aanzien van de volledige Noord-Afrikaanse regio en het Midden-Oosten. De stijgende inflatie en het risico op een grotere monetaire verstrakking dan verwacht was een van de voornaamste redenen om een einde te maken aan onze overweging in Brazilië. En ook onze verschuiving van een onderwogen naar een overwogen positie in Taiwan werd gedeeltelijk ingegeven door inflatieoverwegingen: Taiwan is een van de landen met de laagste inflatiedruk in de opkomende wereld." Deze grote verandering in Taiwan was eveneens gebaseerd op de sterke economische gegevens afkomstig uit de VS en Europa en het feit dat de wereldwijde voorlopende indicatoren hun laagste punt bereikt hebben. Maarten-Jan Bakkum: "Taiwan is een van de meest open economieën in de opkomende wereld en de markt is bijzonder gevoelig voor verbeteringen in de wereldhandelsvooruitzichten."