Maarten-Jan Bakkum (ING): "Temeer omdat waarderingen aantrekkelijk zijn - Rusland is met een koers/winstverhouding van 5x ruim 40% goedkoper dan het gemiddelde van alle opkomende markten samen. En ook omdat de kwaliteit van het economisch beleid sinds de crisis van 2008 duidelijk verbeterd is. Dit zorgt voor minder volatiele groeicijfers en een lagere inflatie."

Ook op dit punt is Rusland een uitzondering: inflatie is het hele voorbije jaar gedaald en een verwachte daling met 5% voor de eerste helft van 2012. Zo laag is de Russische inflatie nog nooit geweest sinds de Sovjet Unie uiteenviel in 1991.

Bakkum: "Gezien het grote belang van olie-exporten voor zowel de economie als de aandelenmarkt is het natuurlijk wel belangrijk dat de olieprijs niet scherp zal dalen de komende tijd. De verslechterde vooruitzichten voor wereldgroei helpen niet. Maar in een wereld waar de grote centrale banken steeds meer hun toevlucht nemen tot het bijdrukken van geld, en waar de opkomende wereld een steeds belangrijker deel van de wereldgroei voor zijn rekening neemt, zouden grondstoffenprijzen en ook de olieprijs weleens positief kunnen verrassen."

Maarten-Jan Bakkum (ING): "Temeer omdat waarderingen aantrekkelijk zijn - Rusland is met een koers/winstverhouding van 5x ruim 40% goedkoper dan het gemiddelde van alle opkomende markten samen. En ook omdat de kwaliteit van het economisch beleid sinds de crisis van 2008 duidelijk verbeterd is. Dit zorgt voor minder volatiele groeicijfers en een lagere inflatie." Ook op dit punt is Rusland een uitzondering: inflatie is het hele voorbije jaar gedaald en een verwachte daling met 5% voor de eerste helft van 2012. Zo laag is de Russische inflatie nog nooit geweest sinds de Sovjet Unie uiteenviel in 1991. Bakkum: "Gezien het grote belang van olie-exporten voor zowel de economie als de aandelenmarkt is het natuurlijk wel belangrijk dat de olieprijs niet scherp zal dalen de komende tijd. De verslechterde vooruitzichten voor wereldgroei helpen niet. Maar in een wereld waar de grote centrale banken steeds meer hun toevlucht nemen tot het bijdrukken van geld, en waar de opkomende wereld een steeds belangrijker deel van de wereldgroei voor zijn rekening neemt, zouden grondstoffenprijzen en ook de olieprijs weleens positief kunnen verrassen."