Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1234,60 dollar betaald, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op een maand tijd was de goudprijs met 4,60% gestegen.

Park Jong Beom, trader bij Tongyang Futures, is van mening dat het niveau van 1250 dollar momenteel belangrijk is. Daarboven kan de goudprijs snel fors hoger stijgen. Op lange termijn is de uptrend bij het goud nog steeds intact.

Het is dan ook waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd alvorens er nieuwe piekkoersen in het goud neergezet worden. Het feestseizoen gaat in India beginnen en traditioneel trekt dan de vraag naar goud aan.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1234,60 dollar betaald, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op een maand tijd was de goudprijs met 4,60% gestegen. Park Jong Beom, trader bij Tongyang Futures, is van mening dat het niveau van 1250 dollar momenteel belangrijk is. Daarboven kan de goudprijs snel fors hoger stijgen. Op lange termijn is de uptrend bij het goud nog steeds intact. Het is dan ook waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd alvorens er nieuwe piekkoersen in het goud neergezet worden. Het feestseizoen gaat in India beginnen en traditioneel trekt dan de vraag naar goud aan.