Maar niet iedereen is positief over de evolutie van de goudprijs. Sameer Samana, senior international strategist bij brokerage firma Wells Fargo Advisors, heeft een duidelijk advies voor zijn klanten. Maak van een opleving in de goudprijs gebruik om te verkopen, zo luidt dat advies.

Zelfs in geval van komende inflatie en/of een versteviging van de dollarkoers moet de voorkeur uitgaan naar een mandje van grondstoffen, eerder dan naar goud. Goud doet het goed wanneer iedereen supernerveus is, maar dat is momenteel niet langer het geval. Samana geeft daarom nu de voorkeur aan koper, aluminium en zink.

Maar niet iedereen is positief over de evolutie van de goudprijs. Sameer Samana, senior international strategist bij brokerage firma Wells Fargo Advisors, heeft een duidelijk advies voor zijn klanten. Maak van een opleving in de goudprijs gebruik om te verkopen, zo luidt dat advies. Zelfs in geval van komende inflatie en/of een versteviging van de dollarkoers moet de voorkeur uitgaan naar een mandje van grondstoffen, eerder dan naar goud. Goud doet het goed wanneer iedereen supernerveus is, maar dat is momenteel niet langer het geval. Samana geeft daarom nu de voorkeur aan koper, aluminium en zink.