Het enige verschil met de grote zeepbel van 2000 en die van nu, is dat de vorige alleen in de technologiesector werd gevormd. Momenteel is er echter sprake van overdreven waarderingen in verschillende segmenten van de markt. Maar de bel is volgens Hussman nu misschien zelfs nog groter dan pakweg 15 jaar geleden.

De median price/revenue ratio van de S&P 500 componenten bevindt zich namelijk ver boven de niveaus van 2000. De afmetingen van de zeepbel worden echter deels gemaskerd door de hoge winstmarges waardoor de koers-winstverhoudingen relatief bescheiden blijven.

Het enige verschil met de grote zeepbel van 2000 en die van nu, is dat de vorige alleen in de technologiesector werd gevormd. Momenteel is er echter sprake van overdreven waarderingen in verschillende segmenten van de markt. Maar de bel is volgens Hussman nu misschien zelfs nog groter dan pakweg 15 jaar geleden. De median price/revenue ratio van de S&P 500 componenten bevindt zich namelijk ver boven de niveaus van 2000. De afmetingen van de zeepbel worden echter deels gemaskerd door de hoge winstmarges waardoor de koers-winstverhoudingen relatief bescheiden blijven.