Er valt niet te ontkomen aan besparingen, ook al gaan die ten koste van het verlies van groei en dus ook van jobs. Volgens Rehn is het simpelweg onmogelijk om een economisch groeimodel uit te bouwen op basis van schulden.

Kredietverstrekkers gaan namelijk niet bereid zijn om meer kredieten toe te staan, wanneer er geen sprake is van vertrouwen.

Overigens weigerde Rehn te bevestigen dat de ECB zichzelf een plafond van 20 miljard euro heeft opgelegd wat de inkoop van (vooral Spaanse en Italiaanse) staatsobligaties betreft.

Er valt niet te ontkomen aan besparingen, ook al gaan die ten koste van het verlies van groei en dus ook van jobs. Volgens Rehn is het simpelweg onmogelijk om een economisch groeimodel uit te bouwen op basis van schulden. Kredietverstrekkers gaan namelijk niet bereid zijn om meer kredieten toe te staan, wanneer er geen sprake is van vertrouwen. Overigens weigerde Rehn te bevestigen dat de ECB zichzelf een plafond van 20 miljard euro heeft opgelegd wat de inkoop van (vooral Spaanse en Italiaanse) staatsobligaties betreft.