Er is volgens Gave echter geen enkele reden waarom een stijging van de beurskoersen automatisch zou moeten leiden tot een toename van de investeringen of tot een grotere bereidheid om aan te werven. In ieder geval valt daar voorlopig niets van te merken.

Het gevaar bestaat dat de bereidheid tot investeren of aanwerven nog verder zal afnemen wanneer de rente verder aantrekt. Maak de veiligheidsgordels maar vast wanneer de FED de teugels verliest en de rente ongecontroleerd zal beginnen te stijgen, zo waarschuwt Gave. Het neerwaarts potentieel op de markten kan dan nog zeer aanzienlijk zijn.

Er is volgens Gave echter geen enkele reden waarom een stijging van de beurskoersen automatisch zou moeten leiden tot een toename van de investeringen of tot een grotere bereidheid om aan te werven. In ieder geval valt daar voorlopig niets van te merken. Het gevaar bestaat dat de bereidheid tot investeren of aanwerven nog verder zal afnemen wanneer de rente verder aantrekt. Maak de veiligheidsgordels maar vast wanneer de FED de teugels verliest en de rente ongecontroleerd zal beginnen te stijgen, zo waarschuwt Gave. Het neerwaarts potentieel op de markten kan dan nog zeer aanzienlijk zijn.