Mohamed El-Erian (PIMCO): "We leven in wereld waarin het ondenkbare snel realiteit wordt. De wereldeconomie groeit weliswaar snel, maar dat brengt een aantal vervelende neveneffecten met zich mee."

Eén van die neveneffecten is de stijging van de voedselprijzen, die mee verantwoordelijk waren voor de Egyptische volksopstand en daarna ook voor de opstanden in de buurlanden. El-Erian: "Belangrijk is dat de beleggers hun koopkracht zien te behouden. Daarvoor bieden zich voldoende kansen aan voor wie goed uit zijn doppen kan kijken. Ik kijk vooral uit naar beleggingen met een veilige spread."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "We leven in wereld waarin het ondenkbare snel realiteit wordt. De wereldeconomie groeit weliswaar snel, maar dat brengt een aantal vervelende neveneffecten met zich mee." Eén van die neveneffecten is de stijging van de voedselprijzen, die mee verantwoordelijk waren voor de Egyptische volksopstand en daarna ook voor de opstanden in de buurlanden. El-Erian: "Belangrijk is dat de beleggers hun koopkracht zien te behouden. Daarvoor bieden zich voldoende kansen aan voor wie goed uit zijn doppen kan kijken. Ik kijk vooral uit naar beleggingen met een veilige spread."