Mohamed El-Erian, CEO en Co-CIO van PIMCO: "Obama moet nu het moment aangrijpen om aan te dringen op breed gedragen politieke overeenstemming over een nieuw pakket aan oplossingen voor de economie."

Met bekwaam politiek leiderschap kan dit het moment zijn waarop het Amerikaanse gevoel van eenheid en gemeenschappelijke visie - dat zo belangrijk is voor het succes van structurele hervormingen

- wordt hersteld.

Mohamed El-Erian: "Werkloosheid moet worden gezien als een probleem dat verder reikt dan de korte termijn. De problemen met de staatsschuld en het begrotingstekort kunnen alleen worden opgelost door hervormingen van zowel de uitgaven als de inkomsten. Inderdaad, Osama bin Laden is dood en nu moet de VS-economie worden aangepakt."

Mohamed El-Erian, CEO en Co-CIO van PIMCO: "Obama moet nu het moment aangrijpen om aan te dringen op breed gedragen politieke overeenstemming over een nieuw pakket aan oplossingen voor de economie." Met bekwaam politiek leiderschap kan dit het moment zijn waarop het Amerikaanse gevoel van eenheid en gemeenschappelijke visie - dat zo belangrijk is voor het succes van structurele hervormingen - wordt hersteld. Mohamed El-Erian: "Werkloosheid moet worden gezien als een probleem dat verder reikt dan de korte termijn. De problemen met de staatsschuld en het begrotingstekort kunnen alleen worden opgelost door hervormingen van zowel de uitgaven als de inkomsten. Inderdaad, Osama bin Laden is dood en nu moet de VS-economie worden aangepakt."