Mohamed El-Erian, hoofdeconoom PIMCO (de grootste obligatiebelegger in de wereld): "De meeste landen in de wereld gaan inderdaad de aftershocks van de Griekse crisis ondervinden. Daardoor zal de economische groei hoe dan ook beïnvloed worden. In ieder geval wordt de overgang van tijdelijke groeisimulatoren naar meer duurzame groeisimulatoren bemoeilijkt."

Daardoor zullen vooral landen worden getroffen die veel naar de eurozone exporteren. El-Erian: "Dat geldt bijvoorbeeld voor aangrenzende landen als Zwitserland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor landen die verder weg liggen zoals Singapore en Rusland. Sommige landen gaan profiteren van de crisis, onder andere door inflow van kapitalen afkomstig van de eurozone. De meeste landen gaan echter hinder ondervinden van de crisis. Zelfs de landen die profiteren, zullen waakzaam moeten blijven. Het internationaal banksysteem gaat de gevolgen van de crisis opnieuw ondervinden."

Mohamed El-Erian, hoofdeconoom PIMCO (de grootste obligatiebelegger in de wereld): "De meeste landen in de wereld gaan inderdaad de aftershocks van de Griekse crisis ondervinden. Daardoor zal de economische groei hoe dan ook beïnvloed worden. In ieder geval wordt de overgang van tijdelijke groeisimulatoren naar meer duurzame groeisimulatoren bemoeilijkt." Daardoor zullen vooral landen worden getroffen die veel naar de eurozone exporteren. El-Erian: "Dat geldt bijvoorbeeld voor aangrenzende landen als Zwitserland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor landen die verder weg liggen zoals Singapore en Rusland. Sommige landen gaan profiteren van de crisis, onder andere door inflow van kapitalen afkomstig van de eurozone. De meeste landen gaan echter hinder ondervinden van de crisis. Zelfs de landen die profiteren, zullen waakzaam moeten blijven. Het internationaal banksysteem gaat de gevolgen van de crisis opnieuw ondervinden."