Mohamed A. El-Erian (PIMCO): "Ierland loopt inderdaad het risico op een grote bank run. Het is nu aan Europa om de rust rond het land snel te doen terugkeren. De Ierse banken raken in snel tempo deposito's kwijt en dat kan de welvaart van het land voor een ganse generatie wegnemen."

Het eerste wat de Ieren volgens El-Erian moeten doen, is het reddingsplan van afgelopen weekend tot in de puntjes uitvoeren: "De bezorgdheid over het banksysteem blijft bestaan. De Ierse banken zijn meer dan ooit afhankelijk van de Ierse Centrale Bank voor hun financiering, gezien ze momenteel afgesloten zijn van de financiële markten. Hun situatie blijft dus een belangrijke bron van zorgen. De ECB moest in oktober 7,30% meer kapitaal ontlenen aan de Ierse banken in vergelijking met de maand voordien. In totaal werd door de banken 130 miljard euro geleend."

Mohamed A. El-Erian (PIMCO): "Ierland loopt inderdaad het risico op een grote bank run. Het is nu aan Europa om de rust rond het land snel te doen terugkeren. De Ierse banken raken in snel tempo deposito's kwijt en dat kan de welvaart van het land voor een ganse generatie wegnemen." Het eerste wat de Ieren volgens El-Erian moeten doen, is het reddingsplan van afgelopen weekend tot in de puntjes uitvoeren: "De bezorgdheid over het banksysteem blijft bestaan. De Ierse banken zijn meer dan ooit afhankelijk van de Ierse Centrale Bank voor hun financiering, gezien ze momenteel afgesloten zijn van de financiële markten. Hun situatie blijft dus een belangrijke bron van zorgen. De ECB moest in oktober 7,30% meer kapitaal ontlenen aan de Ierse banken in vergelijking met de maand voordien. In totaal werd door de banken 130 miljard euro geleend."