De marges op ethyleen zijn erg hoog en de vooruitzichten voor 2013 zijn goed. Goedkope brandstoffen als schaliegas en schalieolie zorgen voor een gunstige kostenbasis voor de productie van plastics.

Het bedrijf breidt de capaciteit in de VS snel uit en profiteert van gunstige concurrentieomstandigheden als een in de VS zetelende producent.

De kansen voor de export nemen daardoor toe. Analisten verhogen hun prognoses en verwachten een winstgroei per aandeel van 48% over de aankomende drie jaren.

Het aandeel wordt nu verhandeld op 10,5x de verwachte winst voor 2013 en biedt een dividendrendement van 2,8%. Kansen liggen aan de bovenkant als er nog meer aandelen worden ingekocht of een nieuw superdividend wordt aangekondigd.

Omdat Lyondell Basell één van de grootste producenten is van plastic verpakkingen profiteert het van lage olie- en gasprijzen in de VS. Capaciteitsuitbreidingen zijn aan de orde van de dag en zorgen voor extra export in de aankomende jaren.

Het bedrijf heeft een sterk management, heeft een sterke balans en zeer hoge vrije kasstromen die worden teruggegeven aan beleggers.

De marges op ethyleen zijn erg hoog en de vooruitzichten voor 2013 zijn goed. Goedkope brandstoffen als schaliegas en schalieolie zorgen voor een gunstige kostenbasis voor de productie van plastics. Het bedrijf breidt de capaciteit in de VS snel uit en profiteert van gunstige concurrentieomstandigheden als een in de VS zetelende producent. De kansen voor de export nemen daardoor toe. Analisten verhogen hun prognoses en verwachten een winstgroei per aandeel van 48% over de aankomende drie jaren. Het aandeel wordt nu verhandeld op 10,5x de verwachte winst voor 2013 en biedt een dividendrendement van 2,8%. Kansen liggen aan de bovenkant als er nog meer aandelen worden ingekocht of een nieuw superdividend wordt aangekondigd. Omdat Lyondell Basell één van de grootste producenten is van plastic verpakkingen profiteert het van lage olie- en gasprijzen in de VS. Capaciteitsuitbreidingen zijn aan de orde van de dag en zorgen voor extra export in de aankomende jaren. Het bedrijf heeft een sterk management, heeft een sterke balans en zeer hoge vrije kasstromen die worden teruggegeven aan beleggers.