Deze bezwaren kwamen volgens Royal Bank of Scotland van de actiegroep 'Save Malaysia Stop Lynas', dat echter al heeft aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen deze beslissing.

De bouw van de eerste fase van de Lynas Advanced Materials Plant (LAMP) is intussen al afgerond. Met de tijdelijke vergunning op zak, die twee jaar geldig is, kunnen de operationele voorbereidingen nu zoals gepland doorgaan.

Het Australische bedrijf zal ertsen verschepen vanuit de eigen Mount Weld mijn naar Maleisië om deze daar verder te verwerken.

De capaciteit van de verwerkingsinstallatie bedraagt 11.000 ton per jaar. Het management van Lynas maakt zich sterk dat het bedrijf over voldoende liquiditeiten beschikt om de geplande investeringen in de tweede fase te kunnen financieren.

Het aandeel Lynas wordt per 30 november wel verwijderd uit de MSCI Australia beursindex.

Deze bezwaren kwamen volgens Royal Bank of Scotland van de actiegroep 'Save Malaysia Stop Lynas', dat echter al heeft aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen deze beslissing. De bouw van de eerste fase van de Lynas Advanced Materials Plant (LAMP) is intussen al afgerond. Met de tijdelijke vergunning op zak, die twee jaar geldig is, kunnen de operationele voorbereidingen nu zoals gepland doorgaan. Het Australische bedrijf zal ertsen verschepen vanuit de eigen Mount Weld mijn naar Maleisië om deze daar verder te verwerken. De capaciteit van de verwerkingsinstallatie bedraagt 11.000 ton per jaar. Het management van Lynas maakt zich sterk dat het bedrijf over voldoende liquiditeiten beschikt om de geplande investeringen in de tweede fase te kunnen financieren. Het aandeel Lynas wordt per 30 november wel verwijderd uit de MSCI Australia beursindex.