De installatie, die de verwerkingscapaciteit zal verdubbelen van 11.000 naar 22.000 ton ertsen op jaarbasis, wordt nog in de eerste jaarhelft in gebruik genomen.

Er zijn geen extra financiële middelen nodig om het project af te ronden. Na de kapitaaloperatie van vorig kwartaal beschikt Lynas nu over 190 miljoen Australische dollar aan liquiditeiten.

Dit moet in principe ruim voldoende zijn om de periode te overbruggen tot de LAMP volgend boekjaar zelf positieve kasstromen zal genereren.

Het management van Lynas verwacht dat de REE prijzen stilaan aan het uitbodemen zijn en in de tweede jaarhelft opnieuw zullen aantrekken.

De bestaande voorraden bij de afnemers zijn intussen grotendeels afgebouwd en door de prijsdaling zijn verschillende REE terug goedkoper geworden dan hun alternatieven.

Volgens het bedrijf werden twee beroepsprocedures tegen de LAMP van actiegroep 'Save Malaysia Stop Lynas' verworpen en werd een derde uitgesteld.

De installatie, die de verwerkingscapaciteit zal verdubbelen van 11.000 naar 22.000 ton ertsen op jaarbasis, wordt nog in de eerste jaarhelft in gebruik genomen. Er zijn geen extra financiële middelen nodig om het project af te ronden. Na de kapitaaloperatie van vorig kwartaal beschikt Lynas nu over 190 miljoen Australische dollar aan liquiditeiten. Dit moet in principe ruim voldoende zijn om de periode te overbruggen tot de LAMP volgend boekjaar zelf positieve kasstromen zal genereren. Het management van Lynas verwacht dat de REE prijzen stilaan aan het uitbodemen zijn en in de tweede jaarhelft opnieuw zullen aantrekken. De bestaande voorraden bij de afnemers zijn intussen grotendeels afgebouwd en door de prijsdaling zijn verschillende REE terug goedkoper geworden dan hun alternatieven. Volgens het bedrijf werden twee beroepsprocedures tegen de LAMP van actiegroep 'Save Malaysia Stop Lynas' verworpen en werd een derde uitgesteld.