Maar sinds afgelopen zomer valt het niet meer te ontkennen dat de groei afneemt : gemiddeld 15% tussen 2010 en 2012, maar voor de komende 2 jaar ligt de groei eerder rond 10%.

Eén van de verklaringen voor deze vertragende groei komt van de Chinese overheid die verschillende maatregelen nam om de corruptie tegen te gaan.

Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat slechts 2% van de ongeveer 1,3 miljard mensen in China (30% van de omzet) reeds producten uit de luxesector hebben gekocht tegenover ongeveer 20% van de bevolking in Europa en 40% in Japan.

Bovendien zal het aantal toeristen uit de groeilanden blijven toenemen omdat de middenklasse er zich verder ontwikkelt en deze tendens zal uiteindelijk aan de buiten Azië gevestigde luxemerken ten goede komen.

De langetermijnkatalysatoren zijn dus aanwezig maar op korte termijn lijdt de sector nog steeds onder de gevolgen van de sterk gedaalde muten van de groeilanden (dit zal een impact van ongeveer 4% hebben op de omzet van 2013). Delaunay heeft een advies opbouwen voor Delaunay.

Maar sinds afgelopen zomer valt het niet meer te ontkennen dat de groei afneemt : gemiddeld 15% tussen 2010 en 2012, maar voor de komende 2 jaar ligt de groei eerder rond 10%. Eén van de verklaringen voor deze vertragende groei komt van de Chinese overheid die verschillende maatregelen nam om de corruptie tegen te gaan. Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat slechts 2% van de ongeveer 1,3 miljard mensen in China (30% van de omzet) reeds producten uit de luxesector hebben gekocht tegenover ongeveer 20% van de bevolking in Europa en 40% in Japan. Bovendien zal het aantal toeristen uit de groeilanden blijven toenemen omdat de middenklasse er zich verder ontwikkelt en deze tendens zal uiteindelijk aan de buiten Azië gevestigde luxemerken ten goede komen. De langetermijnkatalysatoren zijn dus aanwezig maar op korte termijn lijdt de sector nog steeds onder de gevolgen van de sterk gedaalde muten van de groeilanden (dit zal een impact van ongeveer 4% hebben op de omzet van 2013). Delaunay heeft een advies opbouwen voor Delaunay.