Nokia heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 5,6 miljoen Lumia-toestellen met Windows Phone verkocht, 27% meer dan in het vorige kwartaal.

Dat zijn fatsoenlijke cijfers, maar de totale omzet daalde hard. De omzet uit het onderdeel Nokia Siemens Networks (NSN) gleed 30% weg, hoewel de winstgevendheid gewaarborgd bleef door kostenbesparingen.

ABN Amro denkt echter dat de omzet in de tweede jaarhelft de omzet aandikt omdat telecombedrijven wereldwijd 4G uitrollen. De verkoop van mobiele apparaten, uitgezonderd smartphones, daalde met 30% harder dan verwacht.

De verkoop van smartphones kwam 5% lager uit. Toestellen met het besturingssysteem Symbian waren uit de gratie, terwijl de verkopen van Windows-mobieltjes met 27% toenamen.

De gemiddelde verkoopprijs daalde met 5% tot EUR 182. De verkopen van de nieuwe Lumia-telefoon vormden een lichtpuntje.

Nokia ziet de omzet daarvan in het tweede kwartaal met meer dan 27% stijgen. Toch is het een veeg teken dat de eenvoudige telefoons van Nokia tot de meest winstgevende behoren.

ABN Amro voorziet volatiliteit voor het aandeel Nokia zolang het bedrijf nog niet volledig is overgestapt op telefoons met Windows Mobile als besturingssysteem.

Het gebrek aan stabiele inkomsten op korte termijn bij zowel de eenvoudige telefoons als NSN baart ABN Amro meer zorgen dan de vraag of Nokia erin zal slagen om ooit weer een winstgevend bedrijf te worden.

Nokia heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 5,6 miljoen Lumia-toestellen met Windows Phone verkocht, 27% meer dan in het vorige kwartaal. Dat zijn fatsoenlijke cijfers, maar de totale omzet daalde hard. De omzet uit het onderdeel Nokia Siemens Networks (NSN) gleed 30% weg, hoewel de winstgevendheid gewaarborgd bleef door kostenbesparingen. ABN Amro denkt echter dat de omzet in de tweede jaarhelft de omzet aandikt omdat telecombedrijven wereldwijd 4G uitrollen. De verkoop van mobiele apparaten, uitgezonderd smartphones, daalde met 30% harder dan verwacht. De verkoop van smartphones kwam 5% lager uit. Toestellen met het besturingssysteem Symbian waren uit de gratie, terwijl de verkopen van Windows-mobieltjes met 27% toenamen. De gemiddelde verkoopprijs daalde met 5% tot EUR 182. De verkopen van de nieuwe Lumia-telefoon vormden een lichtpuntje. Nokia ziet de omzet daarvan in het tweede kwartaal met meer dan 27% stijgen. Toch is het een veeg teken dat de eenvoudige telefoons van Nokia tot de meest winstgevende behoren. ABN Amro voorziet volatiliteit voor het aandeel Nokia zolang het bedrijf nog niet volledig is overgestapt op telefoons met Windows Mobile als besturingssysteem. Het gebrek aan stabiele inkomsten op korte termijn bij zowel de eenvoudige telefoons als NSN baart ABN Amro meer zorgen dan de vraag of Nokia erin zal slagen om ooit weer een winstgevend bedrijf te worden.