De resultaten bevestigen het duurzame therapeutische effect van ChondroCelect en tonen duidelijk aan dat vroege behandeling leidt tot een superieur klinisch resultaat op lange termijn.

TiGenix startte in 2002 met een multicentrische, prospectieve, gerandomiseerde en gecontroleerde studie om de efficaciteit van ChondroCelect als eerstelijnsbehandeling voor symptomatische kraakbeenletsels in de knie te onderzoeken. ChondroCelect werd tijdens deze studie vergeleken met microfractuur, de courante behandeling voor kraakbeenletsels.

In deze gerandomiseerde en gecontroleerde studie werden in totaal honderdentwaalf patiënten behandeld. De studie toonde aan dat een behandeling met ChondroCelect na één jaar follow-up tot een significant superieur structureel kraakbeenherstel leidde en na drie jaar follow-up een beter klinisch resultaat gaf, in vergelijking met microfractuur.

Luke Poloniecki (ING): "Ik stel een solide track record vast voor ChondroCelect van TiGenix. Als gevolg van de vertraging van de lancering van CC in de VS heb ik slechts een advies houden voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 2,80 euro."

De resultaten bevestigen het duurzame therapeutische effect van ChondroCelect en tonen duidelijk aan dat vroege behandeling leidt tot een superieur klinisch resultaat op lange termijn. TiGenix startte in 2002 met een multicentrische, prospectieve, gerandomiseerde en gecontroleerde studie om de efficaciteit van ChondroCelect als eerstelijnsbehandeling voor symptomatische kraakbeenletsels in de knie te onderzoeken. ChondroCelect werd tijdens deze studie vergeleken met microfractuur, de courante behandeling voor kraakbeenletsels. In deze gerandomiseerde en gecontroleerde studie werden in totaal honderdentwaalf patiënten behandeld. De studie toonde aan dat een behandeling met ChondroCelect na één jaar follow-up tot een significant superieur structureel kraakbeenherstel leidde en na drie jaar follow-up een beter klinisch resultaat gaf, in vergelijking met microfractuur. Luke Poloniecki (ING): "Ik stel een solide track record vast voor ChondroCelect van TiGenix. Als gevolg van de vertraging van de lancering van CC in de VS heb ik slechts een advies houden voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 2,80 euro."