• Financieel resultaat conform de verwachtingen

• Verdere verspreiding van belangrijke nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro®

• Start Fase I-studie voor -antistoffragment CDP7657

• Bevestiging financiële vooruitzichten voor 2010

De nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® vertoonden een solide groei met tal van nieuwe lanceringen die volgens plan lopen in verschillende Europese landen.

Bovendien blijft het anti-epilepticum Keppra® (levetriacetam) van UCB in de meeste Europese landen een sterke groei optekenen, vanwege het toenemende gebruik in monotherapie.

De groeiaandrijvers vingen grotendeels de verwachte omzetdaling tijdens het eerste kwartaal van 2010 op in vergelijking met dezelfde periode in 2009, een daling die te wijten is aan het effect van het patenverlies van Keppra® in de V.S. en de impact van de desinvesteringen aan GlaxoSmithKline (GSK) en Shire eind maart 2009.

De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinst waren ook in lijn met de vooruitzichten van het bedrijf.

Luke Poloniecki (ING): "Er was eigenlijk niets nieuws bij UCB in het eerste kwartaal, hét nieuws van de afgelopen weken blijft het uitstel bij de lancering van Neupro in de Verenigde Staten. Ik blijf verkoper van dit aandeel. Mijn koersdoel van 22 euro is gebaseerd op de som-van-de delen.

• Financieel resultaat conform de verwachtingen • Verdere verspreiding van belangrijke nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® • Start Fase I-studie voor -antistoffragment CDP7657 • Bevestiging financiële vooruitzichten voor 2010 De nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® vertoonden een solide groei met tal van nieuwe lanceringen die volgens plan lopen in verschillende Europese landen. Bovendien blijft het anti-epilepticum Keppra® (levetriacetam) van UCB in de meeste Europese landen een sterke groei optekenen, vanwege het toenemende gebruik in monotherapie. De groeiaandrijvers vingen grotendeels de verwachte omzetdaling tijdens het eerste kwartaal van 2010 op in vergelijking met dezelfde periode in 2009, een daling die te wijten is aan het effect van het patenverlies van Keppra® in de V.S. en de impact van de desinvesteringen aan GlaxoSmithKline (GSK) en Shire eind maart 2009. De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinst waren ook in lijn met de vooruitzichten van het bedrijf. Luke Poloniecki (ING): "Er was eigenlijk niets nieuws bij UCB in het eerste kwartaal, hét nieuws van de afgelopen weken blijft het uitstel bij de lancering van Neupro in de Verenigde Staten. Ik blijf verkoper van dit aandeel. Mijn koersdoel van 22 euro is gebaseerd op de som-van-de delen.