Maandagmorgen zakte het Lufthansa-aandeel 9 procent in het rood. Rond de middag noteerde het aandeel op de beurs van Frankfurt rond de -5 procent. Het Lufthansa-aandeel sloot de eerste handelsdag van de week uiteindelijk af met een verlies van ruim 3 procent. Oorzaak van de terugval ligt bij de twijfels die rijzen over het aangekondigd herstelplan.

De Duitse regering wil Lufthansa miljarden aan steun geven, maar de aandeelhouders moeten daar nog groen licht voor geven. De vrees bestaat dat te weinig aandeelhouders daar donderdag voor zullen opdagen. Topman Carsten Spohr zei zondag dat de geregistreerde aandeelhouders goed zijn voor minder dan 38 procent van het kapitaal. Als de aanwezigen minder dan de helft van het kapitaal vertegenwoordigen, is een tweederdemeerderheid nodig bij de stemming. Eerder raakte al bekend dat de belangrijke minderheidsaandeelhouder Heinz Hermann Thiele mogelijk zal dwarsliggen.

De redding van Lufthansa is ook belangrijk voor Brussels Airlines. Bij de Belgische Lufthansa-dochter lopen onderhandelingen over een herstructurering, maar daar is geld voor nodig.

Maandagmorgen zakte het Lufthansa-aandeel 9 procent in het rood. Rond de middag noteerde het aandeel op de beurs van Frankfurt rond de -5 procent. Het Lufthansa-aandeel sloot de eerste handelsdag van de week uiteindelijk af met een verlies van ruim 3 procent. Oorzaak van de terugval ligt bij de twijfels die rijzen over het aangekondigd herstelplan.De Duitse regering wil Lufthansa miljarden aan steun geven, maar de aandeelhouders moeten daar nog groen licht voor geven. De vrees bestaat dat te weinig aandeelhouders daar donderdag voor zullen opdagen. Topman Carsten Spohr zei zondag dat de geregistreerde aandeelhouders goed zijn voor minder dan 38 procent van het kapitaal. Als de aanwezigen minder dan de helft van het kapitaal vertegenwoordigen, is een tweederdemeerderheid nodig bij de stemming. Eerder raakte al bekend dat de belangrijke minderheidsaandeelhouder Heinz Hermann Thiele mogelijk zal dwarsliggen. De redding van Lufthansa is ook belangrijk voor Brussels Airlines. Bij de Belgische Lufthansa-dochter lopen onderhandelingen over een herstructurering, maar daar is geld voor nodig.